Software.

Neem een kijkje bij Slagerij van Koppen

Software.

Neem een kijkje bij Slagerij Spijkerman

Software.

Neem een kijkje bij Arend van Slagerij Ten Wolde

Software.

Constante smaak en kwaliteit

Het verhaal van Maarten

Mijn investeringen renderen

Vijf jaar geleden nam Maarten Kocken Keurslagerij Lemmers in Beneden Leeuwen over. Sindsdien is er veel gebeurd. Zo draait alles nu met FAK-automatisering. “Wat een voordelen.” Als voorbeeld neemt Kocken de worstmakerij. Die is niet meer afhankelijk van de etiketten van kruidenfabrikanten. Dankzij FAK kon Kocken terug naar enkelvormige kruiden. “Er komt niets meer of minder in de worst dan wat we zelf kiezen. Zo gaat het met alles. Soepen, halffabrikaten en natuurlijk onze zeer populaire maaltijden.”

Etiketten

“We zijn onder andere in de worstmakerij overgestapt naar enkelvormige kruiden, we weten exact wat er in de producten zit. En de klanten ook! De etikettenmodule voorziet de etiketten automatisch van zaken als een order- en PLU nummer, klantnaam, THT, koeltemperatuur, traceability code, bereidingsadvies, ingrediënten, allergenen, voedingswaarden en uiteraard onze bedrijfsgegevens.” Toen Kocken met FAK begon had hij nog oudere weegschalen. “Die heb ik een jaar later vervangen en zijn nu ook onderdeel van de gehele automatisering. Ik zit veel minder op kantoor want alles gaat automatisch. M’n investeringen leveren rendement op.”

Continue smaak

Bij Keurslagerij Maarten Kocken kan iedereen de recepten inlezen aan de hand van een simpel stappenplan. “Kerst 2017 was mijn eerste ijkpunt met het FAK-systeem. Toen bemerkte ik, naast de andere voordelen, een flinke besparing in routing. Het FAK-systeem rekent uit wat er gemaakt moet worden en zorgt voor continue kwaliteit en smaak. Wij produceren sneller en kunnen vlugger schakelen. Mijn personeel kan beter omgaan met digitalisering en maakt bewuster gebruik van recepten en producten.”

Koudwatervrees

Het succes maakte automatisering noodzakelijk en twee jaar geleden ging Kocken met FAK-Nederland in zee. “Ik had best wat koudwatervrees, het is een hele investering. Nu zeg ik: ‘het levert alleen maar besparingen op aan personeelskosten en productiviteit. Super dat ook de website er direct aan gekoppeld is. En de maaltijden omzet is sindsdien verdubbeld.” Feitelijk draait het om het verschil tussen uitgeven en investeren. Bij uitgeven is je geld op, bij investeren is er kans om je geld (ruimschoots) terug te verdienen.

Bel mij terug

Een vraag stellen